Nugátový croissant
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
lístkové cesto
200
g
nugátový krém
100
g
maslo
50
g
nasekané lieskové orechy
1
ks
vajce na potretie
postup
1.
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľký plát. Ten rozdelíme na 8 rovnakých trojuholníkov.
2.
V miske zmiešame nugátový krém s maslom a lieskovými orieškami. Trojuholníky natrieme nugátovým krémom, zvinieme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3.
Croissanty potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ešte horúce croissanty môžeme posypať čokoládovou ryžou.
4.
TIP: Namiesto nugátového krému môžeme použiť nutellu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.