Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Panzanella

ingrediencie

2 ks
cibuľka jarná
1 ks
cesnakové strúčiky
200 g
paradjka
200 g
šalátová uhorka
1/2 zväzok
bazalka
1/2 zväzok
petržlenová vňať
1 ks
žltá paprika
150 g
toastový chlieb
1 PL
biely vínny ocot
4 PL
olivový olej
2 PL
kapary
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Plátky chleba nakrájame na kocky. 100 ml vody zmiešame s 1/2 lyžičkou octu a zmesou prelejeme chlieb. Chleba necháme 15 minút máčať.
2.
Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska, paradajky zbavíme semiačok a nakrájame na plátky alebo kolieska. Uhorky nakrájame na kocky, papriku na malé kocky. Olivový olej a 2 lyžice octu zmiešame, trochu osolíme a okoreníme.
3.
Cesnak prelisujeme a pridáme do nálevu. Bylinky, kapary a zeleninu zmiešame s marinádou. Kocky chleba vmiešame do šalátu a necháme ho 1 hodinu odstáť a podľa chuti osolíme a okoreníme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.