Pridať recept

Úhrabky

ingrediencie

300 g
zemiaky
120 g
hladká múka
podľa chuti
soľ
trochu
voda
250 g
zemiaky
150 g
kyslá kapusta
20 g
masť
20 g
údená slanina
40 g
cibuľa

postup

1.
Z prvej dávky surových postrúhaných zemiakov, múky a zo soli pripravíme zemiakové cesto a v osolenej vode vvyvaríme strapačky.
 
2.
Druhú dávku zemiakov uvaríme v šupke, očistíme a pokrájame na drobno.
3.
Na masti rozškvaríme údenú slaninu pokrájanú na kocky, speníme na nej pokrájanú cibuľu, pridáme kyslú kapustu a chvíľku podusíme.
4.
Do podusenej kapusty primiešame pokrájané zemiaky a halušky a podľa potreby dosolíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.