Nepravé sladké broskyne
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
10
ks
vajec
500
g
kryštálového cukru
300
g
hladkej múky
1
ks
kypriaceho prášku do pečiva
Plnka
1
ks
marhuľovej marmelády
1
ks
červeného farbiva
postup
1.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh do ktorého postupne pridávame kryštálový cukor, 10 žĺtkov, 10 lyžíc studenej vody a nakoniec hrubú múku s práškom do pečiva. Na pečenie si pripravíme niekoľko malých rovnakých formičiek, ktoré vymastíme a vysypeme múkou. Do každej dáme za lyžicu cesta a postupne upečieme polovičky broskýň.
2.
Vyberieme a necháme vychladnúť. Potom vyberieme polovičky broskýň z formičiek, naplníme marmeládou a spojíme, aby nám vznikla broskyňa.
3.
Časť broskyne natrieme červeným cukrárskym farbivom a zvyšok broskyne natrieme bielkom, potom ich obalíme v kryštálovom cukre. Medzi broskyne môžeme dať lístok napr. z mäty a tak vytvoríme dojem, že broskyne majú aj stopku.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.