Pridať recept

Tekvicový kompót

ingrediencie

2 kg
tekvica
1,3 kg
cukor
1 balíček
vanilkový cukor
6 dl
voda
4 ks
klinčeky
1 ks
celá škorica

postup

1.

Tekvicu očistíme a pokrájame na drobné kúsky. Potom rozpustíme vo vode citrónový prášok, zalejeme tekvicu a necháme ju stáť do druhého dňa. Vodu zlejeme, vymeníme za čistú a necháme v nej tekvicu niekoľko hodín. Precedíme ju, necháme dobre odkvapkať a vložíme do sirupu, v ktorom povaríme kúsok škorice a niekoľko klinčekov. Za častého miešania varíme, až kým tekvica nie je celkom priesvitná.

 
2.

Potom ju odložíme a pridáme vanilkový cukor. Tekvicu aj so sirupom dáme do čistých pohárov, zatvoríme alebo zaviažeme pergamenovým papierom a sterilizujeme pri teplote 100°C približne 10 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tekvicové dobroty počas celého roka
Pripravte si zásoby tekvicového pyré: Takto chutí najlepšie
Aj jeseň nám prináša do komôrky zásobu dobrôt, ktorú si môžeme vychutnať počas celého roka. Tekvicové...
Mandy Bork, 2019
4 potraviny pre zdravú letnú pleť: Pripravte sa na opaľovanie aj zvnútra!
Letné slnenie nemusí vždy znamenať riziko pre pokožku. S týmito potravinami sa jednoducho opálime zvnútra - bez...
Tekvicová dužina
Vnútro tekvice nevyhadzujte! Tušíte vôbec, koľko fantastických využití má v kuchyni?
Tekvicová sezóna je v plnom prúde, takže z našich kuchýň už rozvoniavajú rôzne pochúťky z tejto zeleniny...
5 tekvíc, ktoré by ste mali poznať: Takto si vždy vyberiete tú najlepšiu
Jeseň udrela naplno a spolu s ňou prišla aj chuť na horúce polievky, prívarky ale aj sýtejšie múčniky...
Tekvicové tipy
Domáce recepty na zaváranú tekvicu: Na tieto nedáme dopustiť!
Jeseň sa nesie v znamení skladovania plodín z úrody, ktoré nám majú vydržať aj počas celej zimy. Naši...