Tekvicový kompót
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
tekvica
1,3
kg
cukor
1
balíček
vanilkový cukor
6
dl
voda
4
ks
klinčeky
1
ks
celá škorica
postup
1.
Tekvicu očistíme a pokrájame na drobné kúsky. Potom rozpustíme vo vode citrónový prášok, zalejeme tekvicu a necháme ju stáť do druhého dňa. Vodu zlejeme, vymeníme za čistú a necháme v nej tekvicu niekoľko hodín. Precedíme ju, necháme dobre odkvapkať a vložíme do sirupu, v ktorom povaríme kúsok škorice a niekoľko klinčekov. Za častého miešania varíme, až kým tekvica nie je celkom priesvitná.
2.
Potom ju odložíme a pridáme vanilkový cukor. Tekvicu aj so sirupom dáme do čistých pohárov, zatvoríme alebo zaviažeme pergamenovým papierom a sterilizujeme pri teplote 100°C približne 10 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.