Pridať recept

Kvasné uhorky

ingrediencie

podľa chuti
uhorky
1 liter
voda
1 PL
soľ
podľa chuti
kôpor
trochu
viničový list
trochu
chren

postup

1.
Mladé uhorky, asi 10 cm dlhé, dobre umyjeme a uložíme do čistých pohárov, na dno ktorých sme položili mladé viničové listy, kôpor a kúsky pokrájaného očisteného chrenu.
 
2.
Zalejeme ich vriacou osolenou vodou, poháre zaviažeme celofánom a položíme na teplejšie miesto.
3.
Asi po 14 dňoch, keď sa voda v pohároch vyčíri, odložíme ich na chladné miesto. Na 1 liter vody dáme lyžicu soli.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Nevyhadzujte takmer prázdne poháre od horčice, ani nevylievajte uhorkový nálev. Všetko sa dá chutne zužitkovať!
Nevyhadzujte takmer prázdne poháre od horčice, ani nevylievajte uhorkový nálev. Všetko sa dá chutne zužitkovať!
Predtým než vyseparujete pohár s poslednými zvyškami horčice, fľašu od kečupu či paradajkovej omáčky alebo...
Čím kyslejšie, tým lepšie: Zbierka obľúbených receptov ‘‘na kyslo‘‘
Čím kyslejšie, tým lepšie: Zbierka obľúbených receptov ‘‘na kyslo‘‘
Fantastické recepty s prívlastkom ‘‘na kyslo‘‘. Takto ich máme najradšej.
Fermentovaná zelenina
Toto je to najlepšie, čo môžete pre svoje telo v zime urobiť! Fermentované potraviny dajú do poriadku črevá a podporia imunitu
Konzervovanie potravín fermentáciou si automaticky spájame s teplom. Teplé prostredie tento proces urýchľuje...
Paradajky s uhorkami
Môžete kombinovať uhorku a paradajku? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Nekombinujte uhorku s paradajkami - už vám túto vetu niekto povedal? Čo sa môže stať? A je to vôbec pravda...
Zelená uhorka a neodmysliteľná fólia. Prečo je táto zelenina balená práve takto?
Zelená uhorka a neodmysliteľná fólia. Prečo je táto zelenina balená práve takto?
Zelená uhorka je pravdepodobne jediná zelenina, ktorá je dodatočne balená. Fólia na nej má špecifickú,...