Egrešový džem s ríbezľami
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
egreš
500
g
ríbezle
700
g
kryštálový cukor
postup
1.
Zrelé egreše i ríbezle umyjeme a odstopkujeme, popučíme, zasypeme kryštálovým cukrom a necháme stáť do druhého dňa.
2.
Potom ich povaríme 15-20 min. Egreše s ríbezľami miešame na polovicu, prípadne podľa chuti. Na 1 kg ovocia dáme 700 g cukru.
3.
Uvarený džem má byť rôsolovitý, avšak ovocie nemá byť rozvarené. Horúci džem vylejeme do čistých pohárov a uzatvoríme.
4.
Necháme ich vychladnúť prikryté prikrývkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.