Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bábovka s ríbezľami a kúskami čokolády

ingrediencie

4 ks
vajcia
120 g
masla
200 g
práškového cukru
1 ks
vanilkový cukor
250 ml
mlieka
420 g
polohrubej múky
1 ks
kypriaci prášok DrOetker
50 g
na hrubo nasekanej horkej čokolády
250 g
ríbezlí
trochu
maslo na vymastenie formy a strúhaný kokos na vysypanie formy

postup

1.
žĺtky oddelíme od bielkov. Zmäknuté maslo vymiešame so žĺtkami, s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. K vymiešanému maslu pridáme mlieko, polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom a opatrne zapracujeme tuhý sneh z bielkov.
2.
Nakoniec vmiešame ríbezle a kúsky čokolády. Cesto vlejeme do vymastenej a kokosom vysypanej bábovkovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 50 minút pri teplote 180 °C. Vychladnutú bábovku vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Cleare
13.8.2014 15:07 | |
+0 -0
nechapem, preco sa do vsetkého davaju kusky cokolady. Volakedy vsade pchali hrozienka, teraz cokoladu.
diabambulka
14.8.2014 13:03 | |
+1 -0
Moje deti nemajú radi sušené hrozienka a často sa musím zbaviť napríklad čokoládových zajcov, mikulášov....Tak mozno preto:-)osobne sa priznám, že osobné mám radšej namiesto hrozienok sušené brusnice, ale v tomto recepte by bolo potom všetko rovnakej farbe:-)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
jablko
(NE) obyčajné jablká!
(NE) obyčajné jablká!
Pochrumkajte si aspoň na jednom jablku denne a budete zdravý ako rybička! O tom, že ovocie a zelenina sú prospešné...
Feta cheese cubes
Kozí syr
Kozí syr
V dobe našich dedov bolo kozie mlieko a syr bežnou vecou a produktom. Dnes je tomu naopak, kozie mlieko a výrobky...