Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bábovka s ríbezľami a kúskami čokolády

ingrediencie

4 ks
vajcia
120 g
masla
200 g
práškového cukru
1 ks
vanilkový cukor
250 ml
mlieka
420 g
polohrubej múky
1 ks
kypriaci prášok DrOetker
50 g
na hrubo nasekanej horkej čokolády
250 g
ríbezlí
trochu
maslo na vymastenie formy a strúhaný kokos na vysypanie formy

postup

1.
žĺtky oddelíme od bielkov. Zmäknuté maslo vymiešame so žĺtkami, s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. K vymiešanému maslu pridáme mlieko, polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom a opatrne zapracujeme tuhý sneh z bielkov.
2.
Nakoniec vmiešame ríbezle a kúsky čokolády. Cesto vlejeme do vymastenej a kokosom vysypanej bábovkovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 50 minút pri teplote 180 °C. Vychladnutú bábovku vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Cleare
13.8.2014 15:07 | |
+0 -0
nechapem, preco sa do vsetkého davaju kusky cokolady. Volakedy vsade pchali hrozienka, teraz cokoladu.
diabambulka
14.8.2014 13:03 | |
+1 -0
Moje deti nemajú radi sušené hrozienka a často sa musím zbaviť napríklad čokoládových zajcov, mikulášov....Tak mozno preto:-)osobne sa priznám, že osobné mám radšej namiesto hrozienok sušené brusnice, ale v tomto recepte by bolo potom všetko rovnakej farbe:-)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...