Broskyňový kompót
nízka
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
broskyňa
1
liter
voda
350
g
kryštálový cukor
postup
1.
Zrelé, nie mäkké broskyne umyjeme, rozpolíme, kôstky vyberieme a broskyne uložíme do čistých pohárov.
2.
Zalejeme ich skoro úplne cukrovým roztokom. Na 1 l vody dáme 350 g cukru.
3.
Poháre dobre uzavrieme a sterilizujeme. Dĺžka varu je 15-20 min. Potom ich necháme vychladnúť a skladujeme.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.