Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Talianská Caponeta

ingrediencie

2 ks
baklažán
1 ks
žltá paprika
1 ks
červená paprika
1 ks
cibuľa
zeler
400 g
paradajkové pyré
2 PL
biely vínny ocot
2 strúčiky
cesnak
20 g
píniové oriešky
40 g
kapary
20 g
hrozienka
bazalka
60 g
vykôstkované olivy čierne
kryštálový cukor
olivový olej

postup

1.
Baklažán nakrájame na plátky, posolíme ho a necháme vypotiť. Potom ho nakrájame na kocky. Papriky nakrájame na prúžky, cibuľu a zeler nadrobno. Na panvici si rozpálime olivový olej a osmažíme na ňom baklažán spolu s paprikami. Potom ich dáme bokom.
2.
Cibuľu, zeler a cesnak ( necháme ho celý ) osmažíme na dostatočnom množstve oleja, potom pridáme bazalku a paradajkové pyré, ochutíme soľou a necháme veriť asi 10 minút. Odstránime cesnak, pridáme olivy, hrozienka, pínie, kapary, lyžicu cukru, vinní ocot, papriky s baklažánom, premiešame, dosolíme, ak je to potrebné a necháme opäť variť asi 15 minút. Pokrm podávame s čerstvým pečivom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...