Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Talianská Caponeta

ingrediencie

2 ks
baklažán
1 ks
žltá paprika
1 ks
červená paprika
1 ks
cibuľa
zeler
400 g
paradajkové pyré
2 PL
biely vínny ocot
2 strúčiky
cesnak
20 g
píniové oriešky
40 g
kapary
20 g
hrozienka
bazalka
60 g
vykôstkované olivy čierne
kryštálový cukor
olivový olej

postup

1.
Baklažán nakrájame na plátky, posolíme ho a necháme vypotiť. Potom ho nakrájame na kocky. Papriky nakrájame na prúžky, cibuľu a zeler nadrobno. Na panvici si rozpálime olivový olej a osmažíme na ňom baklažán spolu s paprikami. Potom ich dáme bokom.
2.
Cibuľu, zeler a cesnak ( necháme ho celý ) osmažíme na dostatočnom množstve oleja, potom pridáme bazalku a paradajkové pyré, ochutíme soľou a necháme veriť asi 10 minút. Odstránime cesnak, pridáme olivy, hrozienka, pínie, kapary, lyžicu cukru, vinní ocot, papriky s baklažánom, premiešame, dosolíme, ak je to potrebné a necháme opäť variť asi 15 minút. Pokrm podávame s čerstvým pečivom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.