Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Talianská Caponeta

ingrediencie

2 ks
baklažán
1 ks
žltá paprika
1 ks
červená paprika
1 ks
cibuľa
zeler
400 g
paradajkové pyré
2 PL
biely vínny ocot
2 strúčiky
cesnak
20 g
píniové oriešky
40 g
kapary
20 g
hrozienka
bazalka
60 g
vykôstkované olivy čierne
kryštálový cukor
olivový olej

postup

1.
Baklažán nakrájame na plátky, posolíme ho a necháme vypotiť. Potom ho nakrájame na kocky. Papriky nakrájame na prúžky, cibuľu a zeler nadrobno. Na panvici si rozpálime olivový olej a osmažíme na ňom baklažán spolu s paprikami. Potom ich dáme bokom.
2.
Cibuľu, zeler a cesnak ( necháme ho celý ) osmažíme na dostatočnom množstve oleja, potom pridáme bazalku a paradajkové pyré, ochutíme soľou a necháme veriť asi 10 minút. Odstránime cesnak, pridáme olivy, hrozienka, pínie, kapary, lyžicu cukru, vinní ocot, papriky s baklažánom, premiešame, dosolíme, ak je to potrebné a necháme opäť variť asi 15 minút. Pokrm podávame s čerstvým pečivom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
hrušky
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Jeden z mnohých druhov jesenného ovocia, ktoré sa môže pýšiť skvelou chuťou, jemnou vôňou a liečivou silou. Ak sa...
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...