Pridať recept

Talianská Caponeta

ingrediencie

2 ks
baklažán
1 ks
žltá paprika
1 ks
červená paprika
1 ks
cibuľa
zeler
400 g
paradajkové pyré
2 PL
biely vínny ocot
2 strúčiky
cesnaku
20 g
píniové oriešky
40 g
kapary
20 g
hrozienka
bazalka
60 g
vykôstkované olivy čierne
kryštálový cukor
olivový olej

postup

1.
Baklažán nakrájame na plátky, posolíme ho a necháme vypotiť. Potom ho nakrájame na kocky. Papriky nakrájame na prúžky, cibuľu a zeler nadrobno. Na panvici si rozpálime olivový olej a osmažíme na ňom baklažán spolu s paprikami. Potom ich dáme bokom.
 
2.
Cibuľu, zeler a cesnak ( necháme ho celý ) osmažíme na dostatočnom množstve oleja, potom pridáme bazalku a paradajkové pyré, ochutíme soľou a necháme veriť asi 10 minút. Odstránime cesnak, pridáme olivy, hrozienka, pínie, kapary, lyžicu cukru, vinní ocot, papriky s baklažánom, premiešame, dosolíme, ak je to potrebné a necháme opäť variť asi 15 minút. Pokrm podávame s čerstvým pečivom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáce lečo
Poctivé domáce lečo z voňavej zeleniny + TRADIČNÝ a rokmi overený recept
Keď sa povie leto v pohári mnohí z nás si predstavia práve lečo.
Baklažán
Baklažán
Máte radi baklažán? Dopestovať si a chutne ho pripraviť nie je žiadna veda :)
Plnená paprika
Ako pripraviť najlepšiu plnenú papriku
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Zelená paprika
Nepodceňujte zelenú papriku: Jej všestrannosť v kuchyni vás prekvapí
Zelená paprika môže byť sladká i štipľavá, hrubostenná i tenkostenná. Za klasickú „kuchynskú“ papriku...
Bryndzová nátierka s cibuľou a paprikou
Paprika
Paprika je zelenina, ktorá pochádza zo strednej Ameriky, odkiaľ sa rozšírila do celého sveta. Po tom, čo sa...