Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jablkový letný zákusok

28
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vajce
300 dkg
múka polohrubá
250 dkg
práškový cukor
2 ks
vanilínový cukor DrOetker
1 dl
olej
1 podľa chuti
mletá škorica na posypanie
5 hrstí
kryštálový cukor
1/2 pohár
olej
1 ks
kypriaci prášok do pečiva DrOetker
2 ks
šľahačka na ozdobenie
1 hrsť
ovocie na ozdobenie
14 ks
stredne veľké sladšie jablká
10 PL
vody

postup

2.
Na hlboký plech vylejeme 1/2 šálky oleja / podľa potreby i viac,alebo menej /l- Olej na plechu posypeme hrsťami kryštálového cukru tak, aby tento ostal napitý olejom.
3.
Na plech poukladáme polky jabĺk, tak ako sú na obrázku. Posypeme vanilkovým cukrom a mletou škoricou podľa chuti a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na chvíľu zapiecť. Jablká musia pustiť šťavu a zmäknúť. Budete mať dojem, že jablká "plávu".
4.
Kým sa nám jablká pečú, pripravíme si cesto. Vymiešame žĺtky, práškový cukor,vanilkový cukor do penista. Pridáme olej a dobre vymiešame. Potom striedavo pridávame múku s práškom do pečiva a vodu. Vytvoríme pekné hladké cesto,do ktorého jemne primiešame dobre vyšľahaný sneh z bielkov.
5.
Na jablká v rúre dávame pozor, aby sa nám veľmi nerozvarili. Po vybratí plechu,pripravené cesto natrieme opatrne na jablká a dáme upiecť do rúry 180 stupňov cca 20-25 minút
6.
Po upečení obrežeme koláč, a to z dôvodu, aby sme ho mohli vyklopiť
7.
Koláč opatrne vyklopíme na nízky plech, rovnakej veľkosti ako bol ten, čo sme použili na pečenie.
8.
Po vychladnutí koláč ozdobíme šľahačkou a ovocím, poprípade posypeme strúhanou čokoládou. Keď sme použili približne rovnako veľké jablká, môžeme tento koláč porezať tak, že nám vyjde čo kúsok koláča, to jedna polka jablka
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?