Pridať recept

Zeleninový nákyp

ingrediencie

600 g
miešaná zelenina
podľa chuti
soľ
4 ks
vajce
2 dl
mlieko
40 g
hrubá múka
30 g
maslo
trochu
mleté čierne korenie
20 g
maslo na vymastenie formy
trochu
strúhanka na vysypanie formy

postup

1.
Do vriacej vody dáme variť miešanú zeleninu.
 
2.
Na masle trocha opražíme múku, zalejeme mliekom a uvaríme na kašu.
3.
Do vychladnutej kaše zamiešame žĺtky, zeleninu pokrájanú nadrobno, soľ, mleté čierne korenie a tuhý sneh ušľahaný z bielkov.
4.
Všetko spolu zľahka premiešame, dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej ohňovzdornej misy a vo vyhriatej rúre pomaly pečieme asi pol hodiny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.