Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Maslové croissanty

ingrediencie

680 g
hladká múka
42 g
droždie
50 g
cukor
2 ks
vajce
100 ml
mlieko
170 ml
voda
250 g
maslo
soľ

postup

1.
Preosejeme hladkú múku, pomrvíme do nej droždie a pridáme cukor, štipku soli, vajcia, vlažné mlieko a vodu. Z týchto surovín vypracujeme polotuhé cesto, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske. Na cesto nakrájame maslo.
2.
Zložíme cesto, znova vyvaľkáme, prikryjeme a necháme ho 15 minút odstáť. Tento postup ešte raz zopakujeme a necháme cesto odpočinúť ďalších 20 minút. Na záver cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, pokrájame na štvorce a každý stočíme do tvaru rožka.
3.
Stočené rožky necháme odpočívať 15 minút. Potom ich potrieme vyšľahaným vajcom a rozložíme na plech, ktorý je vyložený papierom na pečenie. Croissanty pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C do zlata. Môžeme ich podávať s džemom, šunkou, syrom alebo s čerstvou zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.