Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Maslové croissanty

ingrediencie

680 g
hladká múka
42 g
droždie
50 g
cukor
2 ks
vajce
100 ml
mlieko
170 ml
voda
250 g
maslo
soľ

postup

1.
Preosejeme hladkú múku, pomrvíme do nej droždie a pridáme cukor, štipku soli, vajcia, vlažné mlieko a vodu. Z týchto surovín vypracujeme polotuhé cesto, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske. Na cesto nakrájame maslo.
2.
Zložíme cesto, znova vyvaľkáme, prikryjeme a necháme ho 15 minút odstáť. Tento postup ešte raz zopakujeme a necháme cesto odpočinúť ďalších 20 minút. Na záver cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, pokrájame na štvorce a každý stočíme do tvaru rožka.
3.
Stočené rožky necháme odpočívať 15 minút. Potom ich potrieme vyšľahaným vajcom a rozložíme na plech, ktorý je vyložený papierom na pečenie. Croissanty pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C do zlata. Môžeme ich podávať s džemom, šunkou, syrom alebo s čerstvou zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
4 spôsoby ako
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Krásne hravé spôsoby ako si nakrájať studený osviežujúci melón nájdete v krátkom videu:
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.