Pridať recept

Ríbezľové muffiny pod snehovou perinou

Ríbezľové muffiny pod snehovou perinou
Zdroj: diabambulka
14
porcií
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

cesto

4 ks
zltky
2 ks
bielky
100 g
kryštálový cukor
100 g
margot tyčinka
125 g
polohrubá múka
25 g
solamylu
2 ČL
kypriaci prášok do pečiva DrOetker
100 ml
biely jogurt
100 g
masla
200 g
ríbezlí
štipiek
soli

Ďalej potrebujeme

2 ks
bielky
3 PL
práškového cukru

postup

1.
Žĺtky s 2 bielkami, cukrom a roztopeným maslom vyšľaháme. Pridáme nastrúhanú margot tyčinku ( nastrúhame na strúhadle na jablká ), polohrubú múku, solamyl a kypriaci prášok. Zľahka premiešame. Nakoniec primiešame jogurt a ribezle.
 
2.
Mafinový plech vyplníme papierovými košíčkami a cesto rovnomerne naplníme do formičiek. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 20 minút. Medzitým si vyšľaháme z bielkov a cukru tuhý sneh. Po 20 minútach mafiny vyberieme a rovnomerne rozdelíme snehovú hmotu na vrch mafiniek. Ešte na 5 minút dáme mafinky zapiecť. Dobrú chuť :-)))
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať