Pridať recept

FOTORECEPT: Višňový likér

ingrediencie

2 kg
višní
1 liter
tmavého alkoholu, brandy, napoleon, alebo rum
500 g
cukru kryštal

postup

1.
Višne si umyjeme a nasypeme do väčšej fľaše. Sypeme striedavo, vrstvu višní a vrstvu cukru. Višne zalejeme alkoholom a uzatvoríme. Necháme na slnečnom mieste aspoň 4 týždne.Čím dlhšie stoja,tým lepšie. Raz za týždeň trocha varechou premiešame,aby sa cukor celkom rozpustil. Môžeme višne trocha popučiť, aby nám krásne pustili šťavu, o to bude likér lepší.
Fotorecept: Višňový likér
Fotorecept: Višňový likér
Zdroj: diabambulka
 
2.
Necháme odkvapkať,
Fotorecept: Višňový likér
Fotorecept: Višňový likér
Zdroj: diabambulka
3.
vymačkáme ešte šťavu z višní v gáze
Fotorecept: Višňový likér
Fotorecept: Višňový likér
Zdroj: diabambulka
4.
získame výborný višňový likér. Ak sa vám zdá málo sladký ešte si ho môžete dosladiť cukrom a naliať do fliaš.
Fotorecept: Višňový likér
Fotorecept: Višňový likér
Zdroj: diabambulka
5.
Na zdravie :-):-):-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.