Pridať recept

FOTORECEPT: Šišky

ingrediencie

500 g
hladká múka
250 ml
mlieko
4 ks
vajcia
1 kocka
droždie
40 g
cukor
4 PL
olej
50 ml
rum
1 štipka
soľ
1 liter
olej na vyprážanie

postup

1.
Urobíme si kvások z vlažného mlieka a droždia. Do pekárničky dáme mlieko, olej, žltka / z bielkov urobíme penu na šišky/,rum, cukor, kvások, múku a štipku soli a dáme program na cesto.
Fotorecept: Šišky
Fotorecept: Šišky
Zdroj: damisa
 
2.
Po vykysnutí dáme cesto na dosku, vyvaľkáme a vykrajujeme.
Fotorecept: Šišky
Fotorecept: Šišky
Zdroj: damisa
3.
Vykrojené prikryjeme a necháme asi 15 minút ešte kysnúť.
Fotorecept: Šišky
Fotorecept: Šišky
Zdroj: damisa
4.
Vyprážame z obidvoch strán v horúcom oleji vo vyššom hrnci, pretože šišky musia v oleji plávať. Než dáme šišku do oleja môžeme do stredu urobiť jamku, kde potom dáme džem alebo snehovú penu.
Fotorecept: Šišky
Fotorecept: Šišky
Zdroj: damisa
5.
Vypražené šišky dáme na papierové servítky, aby sa do nich vpil prebytočný olej.
Fotorecept: Šišky
Fotorecept: Šišky
Zdroj: damisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...