Pridať recept

Špagety s mäsovými guľkami a paradajkovou omáčkou

Špagety s mäsovými guľkami a paradajkovou omáčkou
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

400 g
špagety
1 štipka
soľ
1 kg
mleté kuracie mäso
250 g
fazuľa
1 strúčik
cesnaku
1 KL
soľ
1 KL
majorán
2 ks
vajce
trochu
strúhanka
trochu
olej na vyprážanie

Paradajková omáčka

1 konzerva
paradajky s bazalkou
2 strúčiky
cesnaku
1 štipka
soľ
1 štipka
cukor
1 PL
čerstvá bazalka

postup

1.
Kuracie mäso a fazuľu uvaríme domäkka. Potom ich spolu zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme k nim soľ, korenie, prelisovaný cesnak, vajíčka, majorán a zmes zahustíme strúhankou.
 
2.
Zo zmesi formujeme guľky, ktoré opražíme v panvici na rozpálenom oleji. Medzitým si dáme variť špagety do vriacej slanej vody. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.
3.
Do druhej panvice si vylejeme plechovku paradajok s bazalkou. Paradajky chvíľu dusíme na miernom ohni, dochutíme ich nasekanou bazalkou, prelisovaným cesnakom, soľou, korením a cukrom.
4.
Špagety naservírujeme na taniere, na ne rozložíme mäsové guľky a tie prelejeme paradajkovou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať