Pridať recept

Marhuľová marmeláda s jablkami

ingrediencie

2 kg
jablko
2,5 kg
marhuľa
2,5 kg
cukor
1 ks
Gelfix

postup

1.

Očistené postrúhané jablká trošku podlejeme vodou, uvaríme do mäkka a pretrieme. Takým istým spôsobom pripravíme aj dobre zrelé marhule, potom pretreté jablká zmiešame s pretretými marhuľami. Do pretretého ovocia dáme polovicu cukru.

 
2.

Potom ovocnú kašu varíme 10 minút (rátame od začiatku varu), pridáme zvyšný cukor, gelfix a ešte spolu necháme vrieť približne 6 minút.

3.

Horúcu marmeládu naplníme do menších pohárov celkom doplna, ihneď zaviažeme, poháre obrátime hore dnom na podnos prípadne plech a necháme vychladnúť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.