Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kurací zeleninový vývar s rezancami

ingrediencie

1 ks
kostra kuraťa, alebo celé kura, či stehná
4 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1 ks
cibuľa
trochu
zeler
1/2 ks
cesnak
1 ks
malý kaleráb
3 ks
ružička karfiolu
petržlenová vňať
4 ks
nové korenie celé
6 ks
celé čierne korenie
podľa chuti
soľ
uvarené rezance, niťovky

postup

1.
Pripravíme si suroviny. Keď vykosťujem kura, ostane mi kostra, ktorá sa dá zúžitkovať.
2.
Očistíme si zeleninu a opláchneme. Mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler a cibuľu pokrájam na polovice, hrubšie na štvrtiny.
3.
Kostru kuraťa a všetku zeleninu aj s petržlenovou vňaťou vložíme do veľkého hrnca.
5.
Do sitka na čaj vložím guľôčky nového a čierneho korenia. (Toto sitko používam na varenie jedál, keď nechcem, aby sme pri jedení zahryzli do korenia. V tomto prípade nemusím použiť toto sitko, keďže sa vývar scedí).
8.
Tesne pred zovretím sa na povrchu utvorí bielkovinová zrazenina.
9.
Treba ju zavariť do polievky. Teda polievku premiešame a znížime plameň na minimum tak, aby sa polievka polievka stále varila.
10.
Varíme dovtedy, kým sa kostra sama začne rozpadať, t.j. minimálne 1-1,5 hodiny.
14.
A máme vývar.
15.
Do taniera dáme nakrájanú zeleninu a mäso. Zalejeme vývarom. A vložíme rezance.
16.
Môžeme podávať aj čistý vývar aj len vývar s rezancami.
17.
Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
samantha1313
20.10.2014 16:02 | |
+30 -12
Pracovala som podla Vasho postupu, akurat som nemala karfiol a zeler. Myslim si ze sa mi to celkom podarilo (prvykrat som skusala vyvar, este som len zacinajuca gazdinka). Dakujem :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.