Zmrzlinová torta s čerešňami
12
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
220
g
práškový cukor
40
ml
pomarančový likér
2
ks
pomaranč
400
g
čerešne
5
ks
žĺtok
700
ml
šľahačková smotana
1
ks
piškótový korpus
60
ml
griotka
hrubá múka
tuk
čokoláda
postup
1.
Žĺtky spolu s práškovým cukrom dáme do kovovej misky a vo vodnom kúpeli vyšľaháme do peny. Misku vyberieme a žĺtky šľaháme až do vychladnutia. Z jedného chemicky neošetreného pomaranča ostrúhame kôru a z oboch pomarančov vytlačíme šťavu, ktorú zmiešame spolu s pomarančovým likérom.
2.
Z 500 ml smotany pripravíme tuhú šľahačku, ku ktorej pridáme pomaračovú kôru a polovicu ochutenej šťavy. Potom šľahačku spojíme so žĺtkovou penou. Tento krém dáme z časti stuhnúť do mrazničky a občas ho môžme premiešať. Medzitým si odložíme časť z čerešní na ozdobu a zvyšok odstopkujeme a vykôstkujeme.
3.
Do tortovej formy vložíme okrúhly korpus (priemer asi 20 cm) a pokropíme ho zvyšnou šťavou. Na korpus rozotrieme časť vychladnutého krému, rozložíme čerešne a zakryjeme ich zvyšným krémom. Takto pripravenú tortu dáme odstáť na 4 hodiny do chladničky.
4.
Smotanu, ktorá nám zvýšila vyšľaháme s troškou práškového cukru do tuha a vmiešame griotku. Časťou šľahačky natrieme tortu, a zvyšok dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou trubičkou. Po obvode torty nastriekame kopčeky šľahačky a ozdobíme ich čerešňami. Povrch torty môžme ozdobiť nastrúhanou čokoládou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.