Pridať recept

Zmrzlinová torta s čerešňami

12
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

220 g
práškový cukor
40 ml
pomarančový likér
2 ks
pomaranč
400 g
čerešne
5 ks
žĺtok
700 ml
šľahačková smotana
1 ks
piškótový korpus
60 ml
griotka
hrubá múka
tuk
čokoláda

postup

1.
Žĺtky spolu s práškovým cukrom dáme do kovovej misky a vo vodnom kúpeli vyšľaháme do peny. Misku vyberieme a žĺtky šľaháme až do vychladnutia. Z jedného chemicky neošetreného pomaranča ostrúhame kôru a z oboch pomarančov vytlačíme šťavu, ktorú zmiešame spolu s pomarančovým likérom.
 
2.
Z 500 ml smotany pripravíme tuhú šľahačku, ku ktorej pridáme pomaračovú kôru a polovicu ochutenej šťavy. Potom šľahačku spojíme so žĺtkovou penou. Tento krém dáme z časti stuhnúť do mrazničky a občas ho môžme premiešať. Medzitým si odložíme časť z čerešní na ozdobu a zvyšok odstopkujeme a vykôstkujeme.
3.
Do tortovej formy vložíme okrúhly korpus (priemer asi 20 cm) a pokropíme ho zvyšnou šťavou. Na korpus rozotrieme časť vychladnutého krému, rozložíme čerešne a zakryjeme ich zvyšným krémom. Takto pripravenú tortu dáme odstáť na 4 hodiny do chladničky.
4.
Smotanu, ktorá nám zvýšila vyšľaháme s troškou práškového cukru do tuha a vmiešame griotku. Časťou šľahačky natrieme tortu, a zvyšok dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou trubičkou. Po obvode torty nastriekame kopčeky šľahačky a ozdobíme ich čerešňami. Povrch torty môžme ozdobiť nastrúhanou čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Po ktorej zmrzline najviac priberáme?
Po ktorej zmrzline najviac priberáme? Odpoveď vás prekvapí!
Horúce letné počasie prebúdza túžbu po občerstvení. Kto by občas nepomyslel na jemnú, chladivú zmrzlinu...
Fondán a marcipán
Domáci marcipán a fondán: Overené recepty a postupy na ich prípravu
I keď sú dnes v móde nahé torty alebo krémové zdobené ovocím, stále si veľa ľudí potrpí na klasike. Z...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...
VIDEO: Posledná zmrzlina tejto sezóny. Smotanovo–banánová!
Zmrzlina z mrazených banánov s prídavkom smotany a vanilky vás dostane!