Majonéza z varených žĺtkov
nízka
náročnosť
ingrediencie
80
g
olej
20
g
maslo
5
ks
vajce
1/2
KL
cukor
1
KL
horčica
trochu
ocot
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mäsový vývar
podľa chuti
smotana
postup
Z vajec uvarených natvrdo vyberieme žĺtky a pretrieme ich. Dobre vymiešame čerstvé maslo, pridáme pretreté žĺtky, horčicu, soľ, po kvapkách pridávame olej a do hladka vymiešame. Trošku okyslíme octom prípadne citrónovou šťavou a prisladíme práškovým cukrom. Takto pripravenú majonézu neriedime.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.