Torta s opitým ovocím
10
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
PL
polohrubá múka
3
PL
práškový cukor
3
ks
vajce
1
KL
prášok do pečiva
2
PL
jahodový džem
2
ks
jahodový kompót
1
ks
ananásový kompót
2
balíčky
červené tortové želé
3
PL
tuzemský um
postup
1.
Scedíme ovocie, dáme ho do misky a šťavu z kompótov odložíme. Jahodovú šťavu z jedného kompótu zmiešame spolu s tuzemským umom a zalejeme ňou ovocie, ktoré necháme v chladničke.
2.
S cukrom vyšľaháme žĺtky, pridáme múku spolu s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a primiešame ho do cesta, ktoré dáme do tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190°C.
3.
Necháme odkvapkať ovocie a šťavu spolu s tuzemským umom odložíme. Cesto necháme vychladnúť priamo vo forme. Pokvapkáme ho troškou umového nálevu z ovocia, potrieme džemom a rozložíme naň ovocie.
4.
Zmiešame zvyšnú šťavu, precedíme a použijeme ju pri príprave želé, ktoré pripravíme podľa návodu. Ak je potrebné dolejeme ešte vodu. Na ovocie vylejeme želé a necháme minimálne 3 hodiny stuhnúť v chladničke.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.