Pridať recept

Vyprážané jablká

ingrediencie

1 kg
jablko
200 g
hladká múka
4 PL
rum
3 PL
hrubá múka
3 dl
mlieko
2 ks
žĺtok
ks
soľ
ks
sneh
ks
masť

postup

1.

Ošúpeme kyslasté jablká a pokrájame na kolieska hrubé približne 1 cm. Jadrovníky pozorne vykrojíme. Potom jablká obalíme v hrubej múke a v ceste, vkladáme do horúcej masti a do ružova vyprážame. Obaľujeme tak, že jablko napichneme na vidličku a ponoríme do cesta.

 
2.

Vyprážané jablká necháme odkvapkať a obalíme vo vanilkovom alebo škoricovom cukre. Servírujeme teplé.

3.

Do hrnčeka dáme hladkú múku, žĺtky, soľ a rum. Za stáleho miešania prilievame mlieko a urobíme hladké cesto. Na záver zľahka zamiešame tuhý sneh.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať