Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kačacie prsia s brusnicovou omáčkou

ingrediencie

4 PL
brusnicový džem
150 ml
červené víno
kačacie prsia
1 PL
maslo
1 PL
cukor hnedý
1 PL
sójová omáčka
balzamikový ocot
mleté čierne korenie
olivový olej
soľ

postup

1.
Kačacie prsia narežeme na koži priečne a aj pozdĺžne tak, aby vznikli menšie štvorčeky. Prsia osolíme a okoreníme čerstvo namletým korením. Olej spolu s maslom rozpálime na panvici a opekáme kačacie prsia najskôr kožou dolu asi 5 minút. Potom ich otočíme a opekáme aj z druhej strany 5 minút.
2.
Do zapekacej misy vložíme kačacie prsia a vložíme ich do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme asi 15 minút. Potom z panvice vylejeme výpek, ale panvicu neumývame. Pridáme maslo a keď sa rozpustí pridáme hnedý cukor. Premiešame a necháme chvíľku karamelizovať. Následne pridáme džem, sójoví omáčku a balzamikový ocot. Podlejeme červeným vínom, až kým nám omáčka nezhustne na požadovanú konzistenciu. Potom odstavíme.
3.
Prsia po vybratí z rúry necháme ešte 5 minút odpočívať a potom ich pokrájame na plátky. Podávame ich poliate s brusnicovou omáčkou. Ako príloha sa výborne hodí jemné zemiakové pyré.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
goldenfish
29.9.2013 15:08 | |
+21 -13
Okrem toho, omacku k tomuto receptu som robila za pochodu, je to moj vymysel, a je hanba, ze ho vydavate za svoj.
goldenfish
29.9.2013 15:06 | |
+31 -25
Vazeny pan "akoze autor" receptu - budem rada, ak ma pod MOJ recept, ktory ste VY SKOPIROVALI , uvediete ako povodneho autora, alebo recept stiahnete. Tu je dokaz: http://varecha.pravda.sk/recepty/kacacie-prsia-na-brusnicovej-omacke-so-zemiakov/16949-rec­ept.html Ciste plagiatorstvo.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...