Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kačacie prsia s brusnicovou omáčkou

ingrediencie

4 PL
brusnicový džem
150 ml
červené víno
kačacie prsia
1 PL
maslo
1 PL
cukor hnedý
1 PL
sójová omáčka
balzamikový ocot
mleté čierne korenie
olivový olej
soľ

postup

1.
Kačacie prsia narežeme na koži priečne a aj pozdĺžne tak, aby vznikli menšie štvorčeky. Prsia osolíme a okoreníme čerstvo namletým korením. Olej spolu s maslom rozpálime na panvici a opekáme kačacie prsia najskôr kožou dolu asi 5 minút. Potom ich otočíme a opekáme aj z druhej strany 5 minút.
2.
Do zapekacej misy vložíme kačacie prsia a vložíme ich do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme asi 15 minút. Potom z panvice vylejeme výpek, ale panvicu neumývame. Pridáme maslo a keď sa rozpustí pridáme hnedý cukor. Premiešame a necháme chvíľku karamelizovať. Následne pridáme džem, sójoví omáčku a balzamikový ocot. Podlejeme červeným vínom, až kým nám omáčka nezhustne na požadovanú konzistenciu. Potom odstavíme.
3.
Prsia po vybratí z rúry necháme ešte 5 minút odpočívať a potom ich pokrájame na plátky. Podávame ich poliate s brusnicovou omáčkou. Ako príloha sa výborne hodí jemné zemiakové pyré.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Kim2001
4.3.2018 10:48 | |
+1 -1
Zásadná chyba je tá, že prsia sa musia dať na studenú panvicu !
goldenfish
29.9.2013 15:08 | |
+29 -18
Okrem toho, omacku k tomuto receptu som robila za pochodu, je to moj vymysel, a je hanba, ze ho vydavate za svoj.
goldenfish
29.9.2013 15:06 | |
+44 -31
Vazeny pan "akoze autor" receptu - budem rada, ak ma pod MOJ recept, ktory ste VY SKOPIROVALI , uvediete ako povodneho autora, alebo recept stiahnete. Tu je dokaz: http://varecha.pravda.sk/recepty/kacacie-prsia-na-brusnicovej-omacke-so-zemiakov/16949-rec­ept.html Ciste plagiatorstvo.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...