Dusená kapusta na moravský spôsob
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hlávková kapusta
podľa chuti
soľ
trochu
rasca
1
ks
cibuľa
podľa chuti
ocot
1
ks
zemiaky
30
g
masť
30
g
hladká múka
1
ks
cibuľa na zápražku
postup
1.
Očistenú kapustu pokrájame nadrobno, osolíme, pridáme rascu a pokrájanú cibuľu, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.
2.
Na masti opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, prisypeme múku a upražíme svetlú zápražku. Postupne prilejeme vodu z uvarenej kapusty, dobre premiešame a povaríme.
3.
Zápražku vlejeme do kapusty, pridáme postrúhaný surový zemiak, okyslíme a ešte krátko povaríme.
4.
Podávame k dusenému alebo pečenému mäsu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.