Pridať recept

Kapusta zapekaná so zemiakmi

ingrediencie

1 ks
hlávková kapusta
500 g
uvarené zemiaky
100 g
údená slanina
1 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ
podľa chuti
rasca
trochu
mleté čierne korenie
2,5 dl
smotana

postup

1.
Hlávku kapusty pokrájame nadrobno, osolíme a podusíme s rascou a mletým čiernym korením.
 
2.
Do vymasteného pekáča dáme vrstvu uvarených zemiakov pokrájaných na kolieska, osolíme, potom dáme vrstvu kapusty, ktorú posypeme opraženou cibuľou a opäť dáme vrstvu zemiakov, ktoré pokvapkáme rozškvarenou slaninou.
3.
Všetko zalejeme smotanou a v rúre zapečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Dusená kapusta
Ako pripraviť najlepšiu dusenú kapustu? Overený recept, s ktorým sa vždy podarí
Kapustu – typickú jesennú zeleninu si v tomto období vychutnávame v rôznych formách. Surovú pridávame...