Pečené zemiaky s tuniakovou náplňou
3
porcie
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
veľký zemiak
1
konzerva
tuniak vo vlastnej šťave
1/2
téglik
biely jogurt
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1
KL
žerucha
1/2
ks
citrón
2
PL
maslo
1
hrsť
sterilizovaná kukurica
postup
1.
Rúru si dáme vyhriať na 200°C a zemiaky poriadne umyjeme. Každý z nich poprepichujeme vidličkou, zbalíme do alobalu, dáme na plech a pečieme približne hodinu.
2.
Medzitým si pripravíme náplň. Tuniaka zbavíme šťavy, zmiešame ho s bielym jogurtom, citrónovou šťavou, soľou, korením, žeruchou a kukuricou.
3.
Upečené zemiaky odbalíme z alobalu, každý zemiak rozrežeme pozdĺžne len stredom tak, aby ostal celý. Strednú časť zemiakov trochu vydlabeme, vidličkou ju roztlačíme a primiešame k tuniakovej plnke. Takto vydlabané zemiaky potrieme troškou masla a naplníme tuniakovou plnkou.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.