Pridať recept

Hus plnená ovocím

4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
hus
1 PL
morská soľ
1 PL
rasca
1 ks
pomaranč
2 ks
jablko

postup

1.
Hus poriadne umyjeme, osušíme a zvnútra aj zvonku ju potrieme soľou a rascou. Do brucha jej vložíme celé dve jablká a pomaranč. Nič z ovocia nešúpeme, len poriadne umyjeme pod tečúcou vodou. Hus zašijeme niťou, preložíme do pekáča, podlejeme vodou a prikryjeme.
 
2.
Pečieme v stredne vyhriatej rúre približne 60 minút, potom ju odkryjeme a zapečieme do chrumkava. Počas pečenia hus samozrejme podlievame výpekom.
3.
Hus potom rozpárame, vyberieme ovocie a nakrájame ho na kúsky alebo použijeme nové ovocie na ozdobu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať