Pridať recept

Makrela na horčici

ingrediencie

1 ks
makrela
100 g
maslo
1 ks
cibuľa
podľa chuti
horčica
trochu
celé čierne korenie
trochu
celé nové korenie
podľa chuti
soľ
trochu
bobkový list
podľa chuti
citrónová šťava
20 g
hladká múka
100 g
koreňová zelenina

postup

1.
Z vody, koreňovej zeleniny, bobkového listu, celého čierneho a nového korenia uvaríme vývar.
 
2.
Očistenú rybu pokrájame na porcie, osolíme a potrieme horčicou.
3.
Na masle speníme pokrájanú cibuľu, vložíme pripravenú rybu, prudko opečieme z oboch strán, podlejeme vývarom zo zeleniny a chvíľu povaríme.
4.
Potom rybu opatrne vyberieme, vývar zahustíme múkou rozmiešanou v troche vody a povaríme.
5.
Hotovú omáčku pretrieme cez sito, okyslíme citrónovou šťavou a nalejeme na rybu. Podávame so zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať