Makrela na horčici
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
makrela
100
g
maslo
1
ks
cibuľa
podľa chuti
horčica
trochu
celé čierne korenie
trochu
celé nové korenie
podľa chuti
soľ
trochu
bobkový list
podľa chuti
citrónová šťava
20
g
hladká múka
100
g
koreňová zelenina
postup
1.
Z vody, koreňovej zeleniny, bobkového listu, celého čierneho a nového korenia uvaríme vývar.
2.
Očistenú rybu pokrájame na porcie, osolíme a potrieme horčicou.
3.
Na masle speníme pokrájanú cibuľu, vložíme pripravenú rybu, prudko opečieme z oboch strán, podlejeme vývarom zo zeleniny a chvíľu povaríme.
4.
Potom rybu opatrne vyberieme, vývar zahustíme múkou rozmiešanou v troche vody a povaríme.
5.
Hotovú omáčku pretrieme cez sito, okyslíme citrónovou šťavou a nalejeme na rybu. Podávame so zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.