Pridať recept

Kačacie ravioly

4
porcie
300
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
kačacie stehno
1 vetvička
tymian
1 ks
pomaranč
1 kg
kačacia masť
250 g
hladká múka
6 ks
žĺtok
trochu
hrubozrnná morská soľ
1 KL
olivový olej
8 PL
maslo

postup

1.
Kačacie stehná umyjeme, osušíme, dochutíme soľou, tymianom a pomarančovou kôrou. Takto naložené ich necháme v chladničke najlepšie deň vopred. V hrnci roztopíme kačaciu masť, vložíme do nej opláchnuté stehná a pomaly ich konfritujeme 2,5 hodiny. Potom ich vyberieme a oberieme z nich mäso.
 
2.
V miske si zmiešame múku, žĺtky, olivový olej a soľ. Pripravíme si cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na hodinu do chladničky. Cesto rozvaľkáme, nakrájame na kúsky, naplníme mäsom a spravíme z neho ravioly. Uvaríme ich v slanej vriacej vode a podávame s roztopeným maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať