Kačacie ravioly
4
porcie
300
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
kačacie stehno
1
vetvička
tymian
1
ks
pomaranč
1
kg
kačacia masť
250
g
hladká múka
6
ks
žĺtok
trochu
hrubozrnná morská soľ
1
KL
olivový olej
8
PL
maslo
postup
1.
Kačacie stehná umyjeme, osušíme, dochutíme soľou, tymianom a pomarančovou kôrou. Takto naložené ich necháme v chladničke najlepšie deň vopred. V hrnci roztopíme kačaciu masť, vložíme do nej opláchnuté stehná a pomaly ich konfritujeme 2,5 hodiny. Potom ich vyberieme a oberieme z nich mäso.
2.
V miske si zmiešame múku, žĺtky, olivový olej a soľ. Pripravíme si cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na hodinu do chladničky. Cesto rozvaľkáme, nakrájame na kúsky, naplníme mäsom a spravíme z neho ravioly. Uvaríme ich v slanej vriacej vode a podávame s roztopeným maslom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.