Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kačacie prsia pečené v medovej marináde

4
porcie
82
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
kačacie prsia
3 PL
sójová omáčka
1 ks
pomaranč
2 ks
šalotka
1 PL
zázvor
2 PL
olivový olej
2 PL
med

postup

1.
V miske si zmiešame sójovú omáčku, pomarančovú kôru a šťavu, nasekanú šalotku, nasekaný zázvor, olivový olej a med.
2.
Kačacie prsia umyjeme, osušíme a vložíme na hodinu do marinády. Potom prsia opláchneme, osušíme a v rozpálenej panvici ich opečieme najskôr kožou nadol. Potom ich obrátime a dáme piecť do rúry vyhriatej na 220°C. Pečieme ich tam približne 6 minút.
3.
Keď sú prsia upečené, necháme ich vychladnúť a potom ich nakrájame na plátky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...