Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kačacie stehná s broskyňami

4
porcie
160
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
kačacie stehno
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
2 PL
med
3 ks
broskyňa
5 KL
brusnicový džem

postup

1.
Kačacie stehná umyjeme, osušíme, dochutíme soľou a korením. Potrieme ich medom a preložíme do zapekacej misy alebo pekáča. Podlejeme ich trochu vody a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme ich približne 50 minút.
2.
Medzitým si broskyne poriadne umyjeme, rozkrojíme napoly a vyberieme z nich kôstky. Kačacie stehná vyberieme z rúry, polejeme ich výpekom a pridáme k nim na polovičky nakrájané broskyne. Všetko dáme zapiecť a keď stehná vyberieme z rúry do ešte horúcich broskýň dáme po lyžičke brusnicového džemu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...