Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cézar šalát

ingrediencie

1 ks
rímsky šalát
120 g
parmezán
kuracie prsia
3 PL
olivový olej
3
chlieb
4
slanina
soľ

Dresing

1 PL
kyslá pochúťková smotana
1 KL
worchesterská omáčka
1 PL
citrónová šťava
2 PL
olivový olej
1 strúčik
cesnak
2 ks
žĺtok
6 ks
sardinky
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Rímsky šalát (ak ho nezoženieme použijeme ľadový, ale nie čínsku kapustu ani klasický hlávkový šalát, pretože by sa pod kuracím mäsom zaparil) umyjeme a osušíme. Natrháme ho na menšie kúsky a niekoľko lístkov dáme bokom na ozdobu. Na plátky pokrájame cesnak, dáme ho do misky s olivovým olejom a necháme odstáť 10 - 15 minút.
2.
Na olivovom oleji opečieme pokrájanú slaninu. Vyberieme ju, osmažíme krutónky, ktoré sme si nakrájali z chleba bez kôrky a odložíme ich bokom. Potom opečieme okorenené a osolené kuracie prsia a nakrájame na plátky.
3.
Rozmixujeme spolu všetky suroviny na dresing. Kúsky šalátu, kuracie mäso a slaninu prelejeme dresingom a zľahka premiešame. Na taniere servírujeme celé listy šalátu, do ktorých naložíme premiešaný šalát, posypeme krutónmi a parmezánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...