Pridať recept

Holandská omáčka z vývaru zo zeleniny a teľacích kostí

Holandská omáčka z vývaru zo zeleniny a teľacích kostí
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

4 dkg
masť
6 dkg
hladká múka
2 ks
vaječný žĺtok
1 dl
smotana
podľa chuti
vývar zo zeleniny a teľacích kostí, soľ, citrónová šťava

postup

1.
Teľacie kosti dobre rozsekáme a dáme variť s miešanou koreňovou zeleninou. Z masti a múky urobíme zápražku, zalejeme vývarom a dobre povaríme.
 
2.
Potom pridáme smotanu so žĺtkami, soľ, citrónovú šťavu. Omáčka po pridaní smotany a žĺtkov už nesmie vrieť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať