Pridať recept

Ryžový nákyp

ingrediencie

120 g
ryźa
1/4 liter
voda
trochu
soľ
1/4 liter
mlieko
60 g
práškový cukor
30 g
maslo
2 ks
vajce
trochu
citrónová kôra
podľa chuti
vanilkový cukor

postup

1.

Ryžu preberieme, umyjeme a dáme variť do vody. Keď začne hustnúť, prilejeme mlieko, pridáme soľ, maslo, postrúhanú citrónovú kôru a uvaríme na hustú kašu.

 
2.

Žĺtky vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme vychladnutú ryžu, tuhý sneh ušľahaný z bielkov a cukru.

3.

Zľahka premiešame a dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej nákypovej formy.

4.

Formu vložíme do pekáča s vodou a dáme piecť do rúry.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Rice
Všetci ju máme doma, ale len málokto vie, ktorá je najzdravšia: Táto jedna neobsahuje tuk a vôbec sa nelepí! VIDEO
Ktorá je najzdravšia a podľa čoho vyberať? Ak máte radi ryžu, toto by ste mali vedieť.
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...