Pridať recept

Krupicový nákyp

ingrediencie

4 dl
mlieko
trochu
soľ
trochu
citrónová kôra
100 g
krupica
30 g
maslo
2 ks
vajce
60 g
práškový cukor
podľa chuti
vanilkový cukor
20 g
hrozienka

postup

1.
Do vriaceho posoleného mlieka zavaríme polovicu krupice a uvaríme ju na kašu.
 
2.
Maslo vymiešame so žĺtkami, vanilkovým cukrom a postrúhanou citrónovou kôrou. Primiešame vychladnutú krupicovú kašu.
3.
Potom pridáme tuhý sneh ušľahaný z bielkov a cukru, umyté hrozienka a druhú polovicu krupice.
4.
Zľahka premiešame a dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej nákypovej formy.
5.
Formu vložíme do pekáča s vodou a upečieme v rúre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať