Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cukrová poleva (fondánová)

ingrediencie

1/4 kg
kryštálový cukor
1/4 liter
voda
1 KL
ocot

postup

1.
Cukor dáme do rajnice, zalejeme vodou s octom a dáme variť. Kým sa začne cukor variť, občas ho pomiešame čistou vareškou. Cukor prikryjeme a varíme dotiaľ, kým nezačne vrieť.
2.
Uvarený z ohňa odstavíme, pokropíme studenou vodou a necháme stáť.
3.
Vychladnutý cukor vareškou vymiešame na bielu hladkú polevu. Pred použitím pridáme do polevy za lyžičku vody a trochu ju zohrejeme.
4.
Polevu nalejeme na múčnik a dlhým nožom rozotrieme a necháme stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
majulo79
1.8.2015 12:08 | |
+0 -0
Pokiaľ tam nedáte pri šľahaní aspoň dva bielka, tak sa ušlaháte k smrti a nič....
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.