Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Husacie kúsky s hubami a zeleninou

4
porcie
150
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
husacie stehno
500 g
čerstvé huby
20 g
maslo
2 ks
cibuľa
4 ks
mrkva
4 strúčiky
cesnak
1 PL
olej
1 PL
petržlenová vňať
400 ml
mäsový vývar
1 PL
celé čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

1.
Husacie stehná umyjeme, osušíme a dochutíme soľou a korením. Na rozpálenom oleji ich opečieme z oboch strán. Nadrobno nakrájanú cibuľu a na väčšie kúsky nakrájanú mrkvu pridáme k mäsu.
2.
Potom všetko presypeme do pekáča, pridáme nasekaný cesnak, vňať a prilejeme vývar. Mäso prikryjeme a pri teplote 170°C pečieme do mäkka.
3.
Huby očistíme, nadrobno nakrájame a opečieme ich na rozpálenom masle. Dochutíme soľou, korením. Upečené husacie stehná vyberieme, mäso natrháme na kúsky a spolu s mrkvou a cibuľou pridáme ku hríbom. Zmes dusíme domäkka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...