Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Husacie kúsky s hubami a zeleninou

4
porcie
150
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
husacie stehno
500 g
čerstvé huby
20 g
maslo
2 ks
cibuľa
4 ks
mrkva
4 strúčiky
cesnak
1 PL
olej
1 PL
petržlenová vňať
400 ml
mäsový vývar
1 PL
celé čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

1.
Husacie stehná umyjeme, osušíme a dochutíme soľou a korením. Na rozpálenom oleji ich opečieme z oboch strán. Nadrobno nakrájanú cibuľu a na väčšie kúsky nakrájanú mrkvu pridáme k mäsu.
2.
Potom všetko presypeme do pekáča, pridáme nasekaný cesnak, vňať a prilejeme vývar. Mäso prikryjeme a pri teplote 170°C pečieme do mäkka.
3.
Huby očistíme, nadrobno nakrájame a opečieme ich na rozpálenom masle. Dochutíme soľou, korením. Upečené husacie stehná vyberieme, mäso natrháme na kúsky a spolu s mrkvou a cibuľou pridáme ku hríbom. Zmes dusíme domäkka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...