Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Husacie stehná varené v masti

4
porcie
270
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
husacie stehno
podľa chuti
hrubozrnná morská soľ
1 vetvička
tymian
1 ks
pomaranč
1 kg
husacia masť
1 štipka
mleté čierne korenie

postup

1.
Husacie stehná poriadne umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Dochutíme ich soľou, korením, položíme na vetvičku tymianu a kôru z pomaranča. Zakryjeme ich fóliou a necháme marinovať najlepšie 24 hodín. Pred pečením ich opláchneme a osušíme.
2.
Vo väčšom hrnci roztopíme masť, vložíme do nej stehná, prikryjeme ich a pomaly ich varíme v rúre pri teplote 125°C približne 210 minút.
3.
Takto upečené stehná môžeme nechať v masti aj vychladnúť a stuhnúť alebo ho vyberieme a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...