Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Španielska studená polievka - gazpacho

4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
paradajky
1 ks
cibuľa
200 g
sladká červená paprika z konzervy
2 strúčiky
cesnak
600 ml
kurací vývar
75 ml
olivový olej
4 PL
červený vínny ocot
2 PL
citrónová šťava
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1/2 ks
šalátová uhorka
1 ks
farebná paprika
trochu
cherry paradajky

postup

1.
Paradajky ošúpeme, nakrájame na väčšie kúsky a zbavíme ich semienok. Cibuľu, papriky a cesnak nakrájame nahrubo. Všetko vložíme do mixéra spolu s vývarom, octom, olejom a rozmixujeme na hladkú kašu.
2.
Zeleninovú zmes nalejeme do misy, pridáme citrónovú šťavu, soľ, korenie, polievku prikryjeme a dáme aspoň na hodinu do chladničky.
3.
Vychladenú polievku ozdobíme nadrobno nakrájanými cherry paradajkami, uhorkou a paprikou. Podľa chuti ju môžeme ešte poliať troškou olivového oleja.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...