Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Španielska studená polievka - gazpacho

4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
paradajky
1 ks
cibuľa
200 g
sladká červená paprika z konzervy
2 strúčiky
cesnak
600 ml
kurací vývar
75 ml
olivový olej
4 PL
červený vínny ocot
2 PL
citrónová šťava
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1/2 ks
šalátová uhorka
1 ks
farebná paprika
trochu
cherry paradajky

postup

1.
Paradajky ošúpeme, nakrájame na väčšie kúsky a zbavíme ich semienok. Cibuľu, papriky a cesnak nakrájame nahrubo. Všetko vložíme do mixéra spolu s vývarom, octom, olejom a rozmixujeme na hladkú kašu.
2.
Zeleninovú zmes nalejeme do misy, pridáme citrónovú šťavu, soľ, korenie, polievku prikryjeme a dáme aspoň na hodinu do chladničky.
3.
Vychladenú polievku ozdobíme nadrobno nakrájanými cherry paradajkami, uhorkou a paprikou. Podľa chuti ju môžeme ešte poliať troškou olivového oleja.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fresh coconuts
Kokosový olej - 10 spôsobov jeho využitia
Kokosový olej - 10 spôsobov jeho využitia
Kokosový orech netreba zvlášť predstavovať. Hoci toto hnedé chlpaté čudo s tvrdou škrupinou a sladkým vnútrom v našich...
Mrežovník
Čaro mrežovníkov
Čaro mrežovníkov
5 spôsobov ako zamrežovať chutné plnky v prekrásnom a pritom tak jednoduchom koláči.
Repový brownies
3 skvelé recepty na bezlepkové brownies
3 skvelé recepty na bezlepkové brownies
Základ brownies síce tvorí čokoláda, maslo, cukor a vajcia, ale trochu múky v tradičných receptoch predsa nájdete...