Pridať recept

Syrová polievka priamo z Álp

ingrediencie

1 ks
cibuľa
1 ks
pór
1 liter
kurací vývar
1 štipka
muškátový oriešok
1 strúčik
cesnaku
150 g
tvrdý syr
1 ks
mrkva
50 g
maslo
500 g
zemiaky uvarené v šupke
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
chlebové krutóny

postup

1.
V hrnci na rozpálenom masle opražíme nadrobno nakránaný pór, mrkvu a cibuľu. Zeleninu opečieme, pridáme prelisovaný cesnak a kurací vývar. Zeleninu varíme približne 15 minút.
 
2.
Medzitým si tvrdý syr nastrúhame a polovicu z neho pridáme do hrnca. Polievku dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a majoránom.
3.
Do misiek dáme trochu popučených zemiakov, zalejeme ich pripravenou polievkou, posypeme zvyšným syrom a krutónmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať