Pridať recept

Zapečené filety z tresky

ingrediencie

4 ks
treska
1 ks
pór
4 ks
mrkva
2 tégliky
kyslá smotana
100 g
tvrdý syr
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
olej
trochu
maslo
1 KL
kôpor

postup

1.
Pór očistíme a nakrájame na kolieska. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. V panvici na troške oleja a masla opražíme pór s mrkvou a zeleninu dochutíme soľou. Zeleninovú zmes rozložíme na dno zapekacej misy.
 
2.
Tresku umyjeme, osušíme, dochutíme soľou a korením. Filety položíme na zeleninovú zmes do misy a dáme ich zapiecť na cca 15 minút do vyhriatej rúry.
3.
Medzitým si zmiešame kyslú smotanu, soľ, korenie a trošku nasekaného kôpru. Ryby vyberieme z rúry, zalejeme ich smotanou, posypeme syrom a dáme na ďalších 20 minút piecť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať