Pridať recept

Rizoto so šafránom

ingrediencie

230 g
ryža
125 ml
olivový olej
1 liter
zeleninový vývar
200 ml
biele víno
1/2 ks
citrón
1 štipka
šafrán
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 ks
cibuľa

postup

1.
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme k nej ryžu vhodnú na rizoto. Ryžu premiešame tak, aby sa zrniečka obalili v oleji. Pražíme, kým nebude priehľadná.
 
2.
Keď je ryža sklovitá, zalejeme ju vínom a postupne pridávame zeleninový vývar. Keď ryža vypije už polovicu vody pridáme šafrán. Rizoto sa tak sfarbí do žlta.
3.
Pred koncom varenia pridáme citrónovú šťavu, kôru, soľ a korenie. Rizoto by nemalo byť suché.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...