Pridať recept

Kysnutý jablkový závin

ingrediencie

300 g
miešaná múka
150 g
kryštálový cukor
60 g
maslo
40 g
strúhanka
15 g
droždie
1 ks
vajce
1 KL
masť
1 KL
cukor
1 kg
jablko
ks
škorica
ks
soľ

postup

1.

Pripravíme mäkké kysnuté cesto. Keď trošku vykysne, natenko ho vyvaľkáme a ešte rukou povyťahujeme. Potom cesto posypeme upraženou strúhankou, strúhanými jablkami, škoricou a cukrom, pokvapkáme roztopeným maslom, skrútime, preložíme na pomastený plech a necháme kysnúť.

 
2.

Z tohto množstva pripravíme 2 záviny. Vykysnuté potrieme maslom a upečieme do ružova. Hotový závin posypeme vanilkovým cukrom a chladný pokrájame.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať