Pridať recept

Pečený pstruh

2
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
pstruh
1 ks
citrón
2 PL
maslo
korenie na ryby
petržlenová a zelerová vňať
soľ
2 ks
paradajka
1 ks
farebná paprika

postup

1.
Očisteného pstruha nasolíme a okoreníme rybacím korením z každej strany. Do vnútra ryby dáme petržlenovú a zelerovú vňať a na kolieska nakrájaný citrón.
 
2.
Dáme na plech a okolo pstruhov dáme nakrájané paradajky a papriku. Podlejeme troškou vody a dáme piecť do rúry na 10 až 15 minút. Vyberieme, na vrch pstruhov dáme čerstvé maslo a dáme ešte na chvíľku do rúry.
3.
Ako príloha sú vhodné pečené zemiaky a zelenina, ktorá sa podusila s rybou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zuna7
21.8.2014 09:42 | |
+0 -0
Lákavé, pekné, voňavé. Možno by som aj samotného pstruha pokvapkala citrónom a podliala bielym suchým vínkom. Ale určite aj takto je šmakovný. (y)