Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kuracie mäso na smotane

4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
kuracie mäso nakrájané na kocky
50 ml
slnečnicový olej
1 ks
cibuľa
1/2 KL
mletá červená paprika
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 ks
paradajka
1 ks
paprika malá
podľa chuti
soľ
200 ml
vývar
150 ml
smotana na šľahanie
2 PL
hladká múka
1 šálka
mlieko alebo vývar ak chceme viac redšej omáčky

postup

2.
Pripravíme si nakrájané mäso na kocky, nadrobno nakrájanú cibuľu, paradajku a papriku. (Paradajku sparíme a olúpeme pred krájaním).
5.
Pridáme nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a premiešame.
7.
Občas premiešame. Ak treba podlejeme trochou vývaru.
8.
Po 10 minútach pridáme nakrájanú paradajku a papriku a ďalej dusíme asi 10 minút. Opäť premiešame mäso a ak je potrebné podlejeme.
9.
Na zahustenie omáčky nalejeme do hrnčeka smotanu, pridáme hladkú múku a rozmiešame habarkou, aby neboli hrčky.
10.
Keď je mäso mäkké za stáleho miešania pridáme smotanu s múkou a ešte asi 10 min povaríme.
11.
Ak chceme viac omáčky, pridáme šálku mlieka alebo vývaru a povarime.
12.
Podávame s kysnutou knedľou alebo haluškami. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
LannyBarbie
8.8.2016 11:51 | |
+3 -2
Tento recept je úžasný ako od babičky :) Ďakujem mňam mňam :)
KAJSA18
22.5.2014 14:01 | |
+18 -10
Mňam, vynikajúce jednoduché jedlo (y) :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...