Pridať recept

Sladkokyslé čerešne

ingrediencie

1,5 kg
čerešne
300 g
kryštálový cukor
125 ml
vínny ocot
1 ks
klinček
1/2 ks
celá škorica

postup

1.
Čerešne umyjeme, zbavíme stopiek a hlavne z nich zachytíme všetku šťavu.
 
2.
Do hrnca dáme variť kryštálový cukor, vínny ocot, čerešňovú šťavu (prípadne trochu vody), klinček a škoricu. Zmes privedieme k varu, pridáme čerešne a všetko povaríme.
3.
Čerešne vyberieme pomocou dierkovanej naberačky a rozdelíme ich do čistých sklenených pohárov. Zalejeme ich nálevom a uzavrieme. Pri teplote 80°C ich sterilizujeme približne 25 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sladký malinový kompót
Zavárajte bez cukru! Vyskúšajte ovocie s medom vo vlastnej šťave
Leto, čas zavárania, konzervovania. Vyskúšajte tento rok jeden z tých najjednoduchších konzervovaní ovocia a to...
Čerešne
Sladké čerešne: Poradíme, ako ich odkôstkovať, uskladniť a premeniť na trvanlivé pochúťky
Sezóna čerešní netrvá dlho. Napriek tomu máme toto ovocie veľmi radi a chceli by sme ho uchovať aj...
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.
Fermentovaná zelenina
Toto je to najlepšie, čo môžete pre svoje telo v zime urobiť! Fermentované potraviny dajú do poriadku črevá a podporia imunitu
Konzervovanie potravín fermentáciou si automaticky spájame s teplom. Teplé prostredie tento proces urýchľuje...
Najlepšie broskyňové koláče a zákusky: 10 overených receptov na fantastické marhuľové dezerty
Najlepšie broskyňové koláče a zákusky: 10 overených receptov na fantastické broskyňové dezerty
Nádherná vôňa a chuť broskýň sa nám spája s horúcim letom. Tieto výborné koláče si môžete pripraviť...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...