Pridať recept

Paradajkovo-malinový džem

ingrediencie

500 g
paradajka
500 ml
minerálna voda
500 g
hnedý cukor
500 g
maliny
1 zväzok
čerstvá mäta
1 ks
citrón

postup

1.
Paradajky vložíme do misky, zalejeme ich horúcou vodou a necháme ich tam chvíľu spariť. Potom ich vyberieme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Vložíme ich do väčšieho hrnca, v ktorom budeme za chvíľu variť džem.
 
2.
K paradajkám pridáme hnedý cukor, nasekanú mätu, maliny a minerálku. Džem varíme približne 6 minút, potom ho prepasírujeme cez sitko a ešte horúci nalievame do sklenených pohárov. Poháre uzavrieme a dáme sterilizovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.