Pridať recept

Broskyňové chutney

ingrediencie

150 g
paradajka
600 g
broskyne
50 g
jarná cibuľka
100 g
jablko
1 ks
limeta
1/2 PL
čerstvý ďumbier
1/2 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie
150 g
cukor
150 ml
biely vínny ocot

postup

1.
Paradajky zalejeme vriacou vodou, ošúpeme ich a nakrájame. Do hrnca dáme nadrobno nakrájané jablká, paradajky, jarnú cibuľku, limetovú šťavu a kôru, korenie, ďumbier, cukor, soľ a ocot. Zmes pomaly privedieme k varu a na miernom ohni ju varíme približne 30 minút. Mala by vzniknúť hustá kaša.
 
2.
Potom pridáme nadrobno nakrájané broskyne, premiešame a zmes necháme približne 15 minút bublať. Hotové čatní buď ihneď podávame alebo ho prelejeme do pohárov a uzavrieme.
3.
TIP: Chutney sa skvele hodí ku grilovanému mäsu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať