Jablkový ťahaný závin
ingrediencie
Plnka:
postup
Na doske vymiesime hladké cesto z múky, vajca, soli a vlažnej octovej vody. Masť nedávame a cesto ani veľmi nehrejeme, len ho necháme pod mierne zohriatym hrncom postáť približne 20 až 30 minút. Prehriate a prestáte cesto sa trhá.
Potom ho dáme na pomúčený obrus, dobre pomastíme a pomaly vyťahujeme čo najtenšie. Cesto posypeme upraženou strúhankou, strúhanými jablkami, cukrom zmiešaným so škoricou, mletými orechmi a dobre pokvapkáme roztopeným maslom.
Kraje pomocou obrusa preložíme, pokvapkáme maslom, posypeme strúhankou a celé pozorne skrútime. Kraj cesta, ku ktorému závin skrúcame, necháme bez plnky, len ho pokvapkáme maslom. Neposypaného cesta necháme len toľko, aby sa ním obkrútil celý závin. Pokrájame kusy na dĺžku plechu, preložíme na pomastený plech, po vrchu dobre pomastíme a upečieme. Hotový pocukríme.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.